Burgemeester Den Haag

DNA Else

Ik ben opgegroeid in Drenthe, als jongste van een gezin met 3 kinderen waar veel gelachen werd. Ik ben direct, open en spontaan. Authenticiteit vind ik belangrijk en ik kan niet tegen onrecht. Binnen mijn opvoeding was materie niet belangrijk. Ik hou van avontuur, vrijheid en nieuwe uitdagingen. Het zelfstandig ondernemerschap was dan ook een logische keuze.

Sociaal bewogen

Alleen en met mijn gezin heb ik in vier continenten gewoond. In mijn leven heb ik meer dan 40 landen bezocht. Het waren bijzondere ervaringen, maar ik heb ook veel klein leed gezien. Op mijn 42st kregen wij een prachtige dochter. Om iets terug te geven aan de wereld hebben mijn man en ik in 2012 Stichting Lotje opgericht, waarmee wij kwetsbare kinderen helpen in Den Haag.

Tot op heden wordt Stichting Lotje gerund met donaties van particulieren, bedrijven en fondsen.

Old Dominion University

Vanaf mijn twaalfde heb ik hockey en tennis gespeeld op (inter) nationaal niveau in vertegenwoordigende teams. Op mijn 19e vertrok ik met het vliegtuig naar Amerika om een jaar te hockeyen via een beurs bij Old Dominion University. Ik kwam na een half jaar hockey ook (ongepland) uit voor het tennisteam van de Universiteit. Eens in de drie weken had ik contact met het thuisfront via luchtpost.